HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Wij gaan ervan uit dat u als huurder de woning zal beheren als een goede huisvader(of -moeder), en geven de volgende richtlijnen mee.

1. Wij rekenen geen extra kosten aan voor energieverbruik, maar rekenen erop dat u zuinig zult omspringen met de elektrische toestellen. Bij oneigenlijk verbruik zouden extra kosten kunnen aangerekend worden.

2. Wij raden u aan de gebruiksaanwijzing te lezen van elk toestel dat u gebruikt, u vindt een beknopte beschrijving in de documentatiemap in de rechtse lade van de TV-kast. In de linkse lade vindt u de uitgebreide handleidingen. Vooral voor de houtkachel, de verwarmingstoestellen en de afwasmachine kan dit van belang zijn.

3. Hang geen kledingstukken of handdoeken op de verwarmingselementen en plaats niets op minder dan 50 cm voor de radiators.

4. Gelieve de meubels niet te verplaatsen. Geen meubels of kussens van de zetels buiten gebruiken.

5. Niets in de toiletten werpen (geen tampons, maandverbanden, luiers, inlegkruisjes, natte doekjes, zelfs als op de verpakking vermeld staat dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Geen milieuschadelijke schoonmaakmiddelen zoals chloor e.d., vetten of etensresten in de afvoer of in de toiletten werpen.

6. Gebruik altijd linnengoed op de bedden. Mocht u dit nalaten, dan kunnen de reinigingskosten van de kussens, dekbedden en matrassen bij u in rekening worden gebracht.

7. Houtkachel : het hout en de aanmaakblokjes leveren wij u gratis, gelieve niets anders te gebruiken en geen afval in de kachel te gooien. Maak het vuur aan met de blokjes en de kleine stukjes hout. Zet de zijdeur op een kier en de luchtregelingen (hendels onderaan) geheel open, het is belangrijk dat het vuur goed doorbrandt, pas daarna kunnen er dikkere stukjes hout op en kan de deur gesloten worden. Is er voldoende gloed, dan kunnen er houtblokken opgelegd worden tot de kachel voor een derde gevuld is. Zet de voordeur van de kachel NIET open. Om het vuur trager te laten branden, kunt u de linkse hendel nu sluiten (hendel naar boven is dicht, naar onder is open). Het ontassen van de kachel hoeft u niet te doen, mocht er zich te veel as in de kachel bevinden, dan kunt u ons vragen om deze leeg te maken.

8. De vuilniswagen komt op woensdagmiddag. Wij vragen u de witte containers (glas, blik, tetrabrik, plastiek flessen) onderaan de trap te gebruiken alsook de grijze containers in de kast onder de spoelbak voor het restafval en het groenafval aan de hand van de pictogrammen die erop kleven. Als een container vol is, mag u deze vooraan aan onze deur plaatsen, wij zorgen ervoor dat deze dezelfde dag leeggemaakt wordt. Indien u dat wenst, kunt u ook zelf de witte containers leegmaken in het containerpark (rue d'Opont, 6850 Paliseul, tel. 061/533038).

9. Huisdieren niet toegelaten.

10. Binnen niet roken.

11. Respecteer de tuin, kom niet aan bomen en planten. Stook geen vuurtje! Vermijd het rijden met auto´s door de tuin. Het opzetten van tenten is verboden.

12. De afwasmachine leegmaken voor vertrek.

13. Opruimen voor vertrek : alles terug op zijn plaats, ook als u voor de schoonmaak betaald heeft.

14. Ramen en deuren sluiten.

15. De schoonmaakkost kan verhogen indien de woning in een abnormale staat van zindelijkheid wordt achtergelaten.

16. Zorg dat u geen overlast veroorzaakt. Houdt u aan de regel dat men na 22.00 uur ´s avonds de rust dient te respecteren, voor de omwonenden. Geen fuiven.

17. Laat ons eventuele onvolkomenheden direct bij aankomst weten of meld dit binnen 24 uur zodat u aan het eind van het verblijf niet aansprakelijk gesteld wordt. Meld eventuele ontstane schade tijdens uw verblijf en voordat u vertrekt.


Wij danken u vriendelijk voor uw medewerking.

Vera & Eric
(c) 2012 pichou.be - alle rechten voorbehouden - privacyverklaring

website statistics